Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy do tortów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
czekolada gorzka 1,5 tabliczki
cukier puder 180-200 gram
żółtko jajek 3 sztuki
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy do tortów

Gorzką czekoladę rozdrabniamy na małe kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy. Ubijamy miękkie masło na puszystą masę, a następnie ciągle ucierając dodajemy po kolei żółtka, po trochę cukru pudru oraz wódkę do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do masy i mieszamy. Gotowym kremem przekładamy biszkopt. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2013 09:41
Robię podobny
jozefinach 01.09.2012 08:46
Pyszności.
Wafelek2601 01.06.2012 08:41
pycha
Mysiunia 27.05.2012 09:47
musi być smaczny
berys18 04.05.2012 07:58
super krem
Dorota37 21.04.2012 11:12
uwielbiam czekoladę
Tika4444 20.04.2012 12:55
super pomysł
kanu83 14.04.2012 09:20
bardzo lubie
aga130982 09.04.2012 07:33
super
zdzislawa2 24.03.2012 18:16
sama słodycz :)
Ada-Gaba 18.03.2012 09:55
pyszny
Wacław 17.03.2012 12:05
pycha,mniam
kate.500 16.03.2012 08:10
rewelka
Dorian 16.03.2012 08:00
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak