Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z przepiórczymi jajkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 opakowanie
pomidory suszone w zalewie
mozarella
oliwa
ocet balsamiczny
pieprz
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z przepiórczymi jajkami

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy.

Opłukaną roszponkę układamy na półmisku.

Następnie dodajemy połówki jajek przepiórczych, kawałeczki mozarelli, pomidorów suszonych oraz oliwki.

Skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym.

Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 19.11.2013 07:27
nigdy tak zrobionej roszponki nie jadłam!
atort111
atort111 05.11.2013 15:17
ładnie wygląda
gosia561 19.07.2012 20:32
ale ekstra, coś innego
Iiiiii 17.03.2012 19:27
smaczne:)
cris04 15.03.2012 15:57
Fajna sałata i jaka zdrowa....
czekoladka_m 15.03.2012 13:43
Świetne zdjęcie a i przepis też bardzo fajny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak