Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1 kg
wanilia 2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki o grubości 1 cm. Zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Rabarbar doprowadzić wolno do wrzenia, dodać drobno pokrojona wanilię i smażyć 30 minut, często mieszając. Zebrać z powierzchni wytworzona pianę. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 03.06.2011 21:32
Super!! Tego szukałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak