Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 75 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
mąka pszenna 25 dag
jajko 1 szt
Nadzienie:
mięso mielone 250 g
cebula biała 1 duża
jajko 1 szt
sól
do polania
cebula
boczek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy

Ugotowane ziemniaki mielimy. Dodajemy do nich mąki, jajko i zagniatamy ciasto. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju, dodajemy do niej mięso mielone. Smażymy. Gdy mięso ostygnie dodajemy jajko i przyprawiamy. Mieszamy. Z ziemniaków odrywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy w dłoniach, nadziewamy je mięsem i formujemy pyzy. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez około 10-15 minut (w zależności jakiej wielkości pyzy ulepiliśmy). Odcedzić. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć i polać tym ugotowane pyzy.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia03 31.01.2014 07:47
dziś sobie takie zrobię :)
Stenka 11.12.2012 17:13
pyszne
Justyna28 07.05.2012 13:51
uwielbiam pyzy:)
olkaaa 21.03.2012 08:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak