Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół szt
kapusta kiszona 20 dag
majonez 2 łyzki
pieprz
bazylia
natkapietruszki
szczypior
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i kiszonej kapusty

Kapuste pekińską oczyścić z wierzchnich liści i poszatkowac drobno - oprószyć szczyptą soli i pieprzu i odstawic na 5 minut by puściła sok i zmiękła. Kapuste kiszoną poszatkowac w mniejsze kawałki, dodać d kapusty pekińskiej i wymieszać. Zioła suszone: bazylia, natka pietruszki,szczypiorek, koperek - każdego ok szczypty - wrzucić do moździerza i zmielić na drobno - lub zetrzeć w dłoniach - wszystko wrzucic do sałatki. Dodac również majonez - wszystko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak