Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z fileta ryby

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2-4 szt
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
pietruszka nać
płatki kukurydziane 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki z fileta ryby

Filety myjemy i kroimy na drobne paski. Odsączamy z wody. Jajko ubijamy i dodajemy mąkę, sól, pieprz i pietruszkę. Płatki kukurydziane gnieciemy i dodajemy do ciasta. Wkładamy rybę. Wszystko mieszamy. Formujemy kotleciki-lekko je ściskając, by się nie rozpadły. Smażymy na średnim ogniu do zbrązowienia.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 24.03.2012 17:06
pyszny ;)
paula99926 15.03.2012 13:55
o tak :)
treonina 15.03.2012 11:07
prosty i smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak