Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki obieramy i gotujemy. W połowie gotowania solimy. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy do nich mąkę, jajko, odrobinę soli i zagniatamy ciasto. Z zagniecionego ciasta formujemy kopytka o długości 3 cm i szerokości 2 cm - tak około i wrzucamy na gotującą się lekko osoloną wodę. Czekamy aż wypłyną na wierzch wody troszkę gotujemy. Wykładamy na talerz i polewamy np sosem pieczarkowym.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 18.05.2012 12:38
smaczne
joanna77 30.04.2012 10:18
mniam
Justyna Jussstiii 28.03.2012 18:10
super
Ewelina47 17.03.2012 21:14
uwielbiam
Mati13 16.03.2012 16:20
lubię, a dawno juz nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak