Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku II - mniej kaloryczna.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasoli Jaś 20 dag
koncentratu pomidorowego pół słoiczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku II - mniej kaloryczna.

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia. Następnego dnia gotować w wodzie w której się moczyła. Przyprawić kucharkiem. Kabanosy pokroić w plasterki, podsmażyć na suchej teflonowej patelni. Trzymać do czasu wytopienia tłuszczu. Następnie przełożyć na papierowy ręczniczek położony na talerzu, przykryć drugim ręczniczkiem i w taki sposób odsączyć resztę tłuszczu z kiełbasy. Takie odtłuszczone kabanosy dodać do fasoli, przyprawić resztą przypraw i dodać koncentrat. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 20.04.2013 21:35
smacznie wygląda
adam1f 15.04.2012 08:11
dobre
caralajna 23.03.2012 21:24
pyszna
Izabela/bella81 16.03.2012 00:55
oj bardzo ;)
romanrafal
romanrafal 15.03.2012 18:12
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak