Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka mięsna 1 szt
woda 1/2 litra
mąka 1 łyżka
smalec 1 łyżka
cebula
olej 1 łyżka
koper
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawa do zup
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Wodę gotujemy z kostką mięsną. Cebulę obieramy siekamy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do gotującego bulionu. Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy mąkę i rumienimy. Dolewamy wodę i energicznie mieszamy aż do zagotowania. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do bulionu. Gotujemy jeszcze ok.2 min. Na koniec dodajemy umyty i posiekany koper. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 08.08.2012 21:12
super sosik
Rybciia 30.06.2012 23:34
smaczny!!!
jeta72 27.04.2012 23:13
pyszny
Wacław 02.04.2012 10:31
pyszniutki !
ankaryba 27.03.2012 16:25
fajny :)
Anna138 26.03.2012 23:04
pyszny sosik
IKrakowianka 25.03.2012 21:09
świetny sos
Aneta41 23.03.2012 18:53
fajne
joanna77 21.03.2012 20:46
pyszne
Ewa111 20.03.2012 15:46
często robię,a mam zamrożony koperek,więc niema problemu i taki sos można robić przez cały rok
mirosława4 19.03.2012 22:01
extra !
Wafelek2601 18.03.2012 09:34
smaczny sosik
Justyna Jussstiii 15.03.2012 11:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak