Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w musztardzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 8 sztuk
wywarz warzywny 500 militrów
Musztarda stołowa Prymat 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 3 sztuki
sól 1 łyzeczka
pieprz 1 łyzeczka
tłuszcz do smażenia 2 (roślinny)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w musztardzie

Kroki postępowania

1
Filety solimy, odstawiamy na kilka minut, Panierujemy w jajku i bułce tartej - smażymy.
Krok 1 - Ryba w musztardzie foto
2
Nastawiam piekarnik na 180*C
Przekładamy usmażone filety do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Ryba w musztardzie foto
3
Podgrzewamy wywar warzywny, dodajemy do niego musztardy ( całość) możemy ewentualnie doprawić pieprzem i/lub solą. Gotujemy do momentu aż nam się zredukuje i będzie gęsty.
Krok 3 - Ryba w musztardzie foto
4
Zalewamy gotowym sosem filety, które wcześniej włożyliśmy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy bez przykrycia na dolnej półce piekarnika, tryb góra dół do momentu aż na wierzchu utworzy nam się skorupa.
Krok 4 - Ryba w musztardzie foto
5
Podajemy ciepłe. lub na zimno, tak samo dobrze smakuje;)
Krok 5 - Ryba w musztardzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 03.04.2012 19:08
super ta rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak