Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z TWAROGIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc duży kubek
cukier 5-6 łyżek
żółtko jajek 2 szt
mąka 50 dag
woda 1,5 (gorąca)
twaróg 30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z TWAROGIEM

Mąkę zaparzyć gorącą wodą to znaczy zalać szklanką gorącej wody i zostawić do lekkiego przestudzenia.Zagnieść ciasto ewentualnie dolewając resztę wody.Przykryć ściereczką i odstawić.Twaróg rozkruszyć widelcem dodać żółtka 2-3 łyżki śmietany.połowę cukru wymieszać.Ciasto rozwałkować na cieniutki placek wycinać szklanką krążki nakładać na nie nadzienie zlepiać pierożki.Wodę zagotować wrzucić pierożki gotować 3-4 min.Ciepłe polać śmietaną wymieszaną z resztą cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 15.03.2012 11:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak