Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śródziemnomorskie roladki wołowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycel wołowy 250 g
czarne oliwki bez pestek 50 g
chleb tostowy 3 kromki
jajko 1 sztuka
pomidory krojone 1 puszka
szałwia 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
kapary 2 łyżki
suszone pomidory 50 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Śródziemnomorskie roladki wołowe

1. Z kromek chleba odciąć skórkę, kromki porwać na kawałki, włożyć do malaksera. Dodać jajko, suszone pomidory i oliwki. Całość zmiksować na grudkowatą masę.
Sznycle cienko rozbić, posypać lekko solą i posmarować zmiksowaną masą. Zwinąć w roladki, związać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami.
2. Do rondla wlać krojone pomidory w zalewie, dodać kapary i przyprawy, doprowadzić do wrzenia. Włożyć roladki, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut.
3. Podawać na ciepło z białym pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 08.11.2012 11:10
mniam ;)
ajres 30.09.2012 22:29
pieknie wygladaja
smerfetka79 16.08.2012 11:37
aż się głodna zrobiłam:)))Bardzo tu smacznie.
KasiaK90 17.05.2012 10:16
wyglądają przepysznie
Ewelina38 07.05.2012 14:28
przepysznie wyglądają
Renata22 29.04.2012 00:47
prześliczne
czekoladka_m 01.04.2012 16:07
Wyglądają bardzo, ale to bardzo zapetycznie:):)
halina17 14.03.2012 21:14
dobry przepis
cooleczka 14.03.2012 21:13
wyglądają niezwykle apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak