Komfitury wiśniowo porzeczkowe

Komfitury wiśniowo porzeczkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    50 dag
  • porzeczki

    50 dag
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć i wydrylować. Porzeczki oczyścić ze szypułek, umyć, osączyć. Zasypać owoce cukrem i odstawić pod przykryciem na kilka godzin. Zagotować owoce na małym ogniu. Gdy przestygną, odlać wytworzony sok. Smażyć mieszając aż będą gęste i szkliste. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

24.09.2011 00:19
super sposób na owoce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat