Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Śmietankowo Kakaowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 gram
olej 1/2 szklanki
cukier drobny 1 szklanka
mąka tortowa 2 szklanki
budyń śmietankowy 1 na 3/4 litra
olejek śmietankowy do smaku
kakao 1 łyżka
jajko 3 szt
śmietana 2 łyżki gęstej
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Polewa:
masło 1 łyżka
czekolada biała 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Śmietankowo Kakaowa

Margarynę ,olej ,jajka i cukier utrzeć mikserem na puch. Dodać śmietanę,przesianą mąkę z proszkiem , dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części. Do jednej porcji ciasta dodać proszek budyniowy i olejek,a do drugiej dodać kakao.Ciasta wymieszać i wyłożyć na przemian do prostokątnej foremki z papierem do pieczenia .Piec w 160 stopniach przez ok. 50 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,wymieszać z masłem i polać polewą ciasto.Na wierzch można posypać czekoladowymi cukierkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 28.09.2012 19:51
przepiękna
Katarzyna59 21.08.2012 20:01
super
KOBRA 20.08.2012 21:46
wygląda apetycznie
PaniMISIOWA 18.05.2012 20:06
ale fajne paseczki
smakowita 16.03.2012 10:45
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
cooleczka 14.03.2012 21:16
ładnie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak