Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet domowy z królika

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik ok 2 kg
udka kurczaka całe 3 szt
żeberka wieprzowe 40 dag
włoszczyzna według uznania
przyprawy do smaku
cebula biała 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet domowy z królika

Kroki postępowania

1
Do dużego garnka wkładamy królika, udka z kurczaka, żeberka i zalewamy wodą.Po zagotowaniu zbieramy powstałą pianę.
Krok 1 - Pasztet domowy z królika foto
2
Dodajemy włoszczyznę z przyprawami: liściem laurowym, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.Posypujemy jeszcze przyprawą Kucharek.Gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Pasztet domowy z królika foto
3
Po wystudzeniu mięso obieramy a w odrobienie wywaru moczymy bułkę.
Krok 3 - Pasztet domowy z królika foto
4
Na patelni dusimy chwilę kilka cebul.
Krok 4 - Pasztet domowy z królika foto
5
Obrane mięso mielimy z marchewką z wywaru, cebulą i namoczoną bułką.
Krok 5 - Pasztet domowy z królika foto
6
Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i przyprawy do smaku: sól,pieprz, sporo gałki muszkatołowej,suszoną pietruszkę i lubczyk.
Krok 6 - Pasztet domowy z królika foto
7
Wyrobioną masę przekładamy na blaszki wysypane bułką tartą. Pieczemy na złoty kolor.
Krok 7 - Pasztet domowy z królika foto
8
Wyjmujemy po wystygnięciu. Mamy domowy pasztet.
Krok 8 - Pasztet domowy z królika foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.06.2012 21:15
smacznie wygląda
anemon 23.05.2012 12:17
Bardzo apetyczny.
mela25 26.04.2012 07:35
pysznie wygląda
Mysiunia 14.03.2012 19:38
mm .. mam ogromną ochote! :)
Ewa6274879 14.03.2012 18:51
oj dawno nie jadłam... pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak