Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z Nadzieniem Pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4 do zapiekanek
pieczarki 1/2 kg
oliwa do smażenia
sól do smaku
cebula 1 szt
żółty ser 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z Nadzieniem Pieczarkowym

Pieczarki oczyścić,pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą. Obraną cebulę posiekać,dodać do pieczarek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć ,aż cebula zrobi się szklista ,a pieczarki zmiękną. Bułki przekroić wzdłuż na pół i środki lekko wgnieść do środka .Nałożyć do nich farsz, posypać pokrojonym w słupki lub startym serem i posypać oregano.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez 10-15 minut.Najlepiej smakują z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.06.2013 21:14
Mój mąż bardzo takie zapiekanki lubi
PaniMISIOWA 29.04.2012 08:37
najlepsze
smakowita 16.03.2012 10:45
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak