Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza Jęczmienna z Kapusta i Grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
pieczarki 150 gram
kapusta pekińska 150 gram
kasza jęczmienna 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza Jęczmienna z Kapusta i Grzybami

Kaszę opłukać i dodać do rosołu.Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez ok.25-30 minut.Kapustę poszatkować, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do kaszy.Gotować jeszcze ok. 10-15 minut, doprawić do smaku pieprzem, Kucharkiem i suszoną natką pietruszki. Dokładnie zupę wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 16.03.2012 10:46
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak