Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa waniliowa do babeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy
cukier puder 2 łyżki
żółtko jajek 2
mleko 1 szkl
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Masa waniliowa do babeczek

Do miski dajemy żółtka i cukier puder. Ucieramy. Następnie dajemy budyń z torebki i trochę mleka. Wszystko utrzeć na jednolitą masę, aby nie było grudek. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlewamy przygotowaną masę. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 2 min. cały czas mieszając. Odstawiamy, chłodzimy. Masa jest gotowa do napełniania babeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 10.12.2013 21:14
bardzo dobra
misia53 02.08.2013 00:10
bardzo smaczna masa
romanrafal
romanrafal 31.07.2013 17:38
pycha,palce lizać
caralajna 12.07.2013 09:31
smaczna :)
jeta72 21.06.2012 10:32
fajna :-)
Anna138 28.03.2012 19:12
super
Wafelek2601 24.03.2012 10:20
pyszna masa
Ewa111 22.03.2012 16:01
pyszne nadzienie do babeczek
mirosława4 20.03.2012 16:16
extra
IKrakowianka 19.03.2012 22:28
świetna
RenataZ-et 17.03.2012 20:57
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak