Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
marchew 0,5 kg
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
jajko
sól
pieprz
musztarda 1-2 łyżki
przecier pomidorowy 3/4 szt
bazylia
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: moja ryba po grecku

Kroki postępowania

1
mintaja podzielić na kawałki, każdy oprószyć solą i pieprzem
Krok 1 - moja ryba po grecku foto
2
panierować w jajku i bułce, i usmażyć na złoty kolor
Krok 2 - moja ryba po grecku foto
3
warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Na pozostałym oleju smażymy warzywa po zaparowaniu solimy i jak trzeba dolewamy trochę wody. Kiedy będą lekko miękkie dodajemy przecier i łyżkę lub dwie musztardy, następnie dodajemy bazylię i oregano oraz pieprzymy.
Krok 3 - moja ryba po grecku foto
4
w naczyniu układamy na przemian warstwami rybę i warzywa, odstawiamy do przegryzienia.
Krok 4 - moja ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 15.04.2013 09:41
apetyczna potrawa
jeta72 17.12.2012 08:03
uwielbiam :-)
m1monika 21.05.2012 10:55
pyszna rybka
m1monika 21.05.2012 10:55
pyszna rybka
ziutula
ziutula 14.03.2012 18:24
lubię w takim wydaniu rybę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak