Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jaja 3
szczypiorek
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2 jajka gotujemy na twardo, studzimy i siekamy na drobno. Szczypiorek myjemy i siekamy. Do ugotowanego ryżu dodajemy posiekane jajka, szczypiorek i jajko surowe oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.11.2013 08:36
Mnie też się taki pomysł podoba.
Rybciia 04.09.2013 08:28
jakie fajne :-)
IZABELA29 13.02.2013 10:23
taka dietetyczna wersja
RenataZ-et 08.04.2012 18:23
pomysłowe
Anna138 29.03.2012 22:39
super przepis
Wafelek2601 29.03.2012 09:55
fajne
mirosława4 24.03.2012 21:28
zapewne są smaczne
IKrakowianka 20.03.2012 23:32
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak