Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z piersi kurczaka 1 kg
papryka 2 szt.
pieczarki 500 gramów
cebula 2 szt.
kasza gryczana
margaryna i masło (do smażenia)
ogórki kwaszone 5-6 sztuk
jogurt naturalny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

1. Mięso pokroić, przyprawić, usmażyć.
2. Pieczarki obrać i pokroić, paprykę umyć i pokroić.
3. Cebulę pokroić w talarki.
4. Do podsmażonego mięsa dodać pieczarki, paprykę i cebulę. Dusić przez 30-40 minut.
5. Dolać pół 1 szklankę wody. Gotować jeszcze przez kilka minut.
6. Dodać jogurt. Przyprawić do smaku.
7. Ugotować kasze wg przepisu na opakowaniu.
8. Kaszę podać z gulaszem i ogórkiem kwaszonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 08.10.2011 11:48
wow
Adamorek 17.09.2011 23:58
smaczny gulasz
ronald88 16.09.2011 06:38
mniam
marcia71 20.08.2011 21:45
mniam
dasada1 27.03.2011 21:31
pyszne
noculos 11.11.2010 20:44
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak