gulasz

gulasz

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z piersi kurczaka

    1 kg
  • papryka

    2 szt.
  • pieczarki

    500 gramów
  • cebula

    2 szt.
  • kasza gryczana

  • margaryna i masło (do smażenia)

  • ogórki kwaszone

    5-6 sztuk
  • jogurt naturalny

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso pokroić, przyprawić, usmażyć.
2. Pieczarki obrać i pokroić, paprykę umyć i pokroić.
3. Cebulę pokroić w talarki.
4. Do podsmażonego mięsa dodać pieczarki, paprykę i cebulę. Dusić przez 30-40 minut.
5. Dolać pół 1 szklankę wody. Gotować jeszcze przez kilka minut.
6. Dodać jogurt. Przyprawić do smaku.
7. Ugotować kasze wg przepisu na opakowaniu.
8. Kaszę podać z gulaszem i ogórkiem kwaszonym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

08.10.2011 11:48
wow

Adamorek

17.09.2011 23:58
smaczny gulasz

ronald88

16.09.2011 06:38
mniam

marcia71

20.08.2011 21:45
mniam

dasada1

27.03.2011 21:31
pyszne

noculos

11.11.2010 20:44
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat