Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraz Nadziewany Mięsem Mielonym i Pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg z łopatki
pieczarki 1/2 kg
rozmaryn 1 łyżka
mleko 1 szklanka
cebule 2 szt
jajko 1 szt
białe wino 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
kajzerka 1/2 szt
karkówka 1 i 1/2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Zraz Nadziewany Mięsem Mielonym i Pieczarkami

Karkówkę rozkroić na jeden duży płat mięsa. Potem rozbić tłuczkiem ,posolić i popieprzyć .Mieloną łpatkę wyrobić z jajkiem,namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, posiekaną i zeszkloną jedną cebulką.Doprawić do smaku solą, pieprzem , rozłożyc na mięsie i posypac rozmarynem. Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażyć na oliwie z posiekaną cebulką i odcedzić z wytworzonego płynu .Osączone grzyby rozłożyć na mięsie .mielonym i zwinąć w roladę.Mieso obwiązać mocną nitką.Roladę posolić ,popieprzyć i obsmażyć z każdej strony na rumiany kolor. Karkówkę przełożyć do naczynia do zapiekania ,podlać płynem ze smażenia pieczarek, winem i taką samą ilością wody .Pieczeń upiec w 180 stopniach przez ok. dwie godziny.Po godzinie pieczenia odwrócić na drugą stronę i często polewac wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.06.2012 20:07
pycha
Katarzyna59 16.05.2012 17:59
bardzo apetyczny
smakowita 16.03.2012 10:46
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak