Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba indycza 1/2 kg
cebula 3 sztuki
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka

Kroki postępowania

1
Wątróbkę indyczą oczyszczamy z żyłek i kroimy na takie kawałki, jakie nam odpowiadają. Oczyszczoną wątróbkę obsuszamy za pomocą ręczniczków papierowych, by podczas smażenia wątroba nie "strzelała".
Krok 1 - Wątróbka foto
2
Osuszoną wątrobę smażymy na oleju z każdej strony. Gdy jest już lekko obsmażona, dodajemy cebulę pokrojoną w krążki. Dusimy. Gdy cebula się poddusi, zdejmujemy pokrywkę i smażymy dalej. Teraz przyprawiamy potrawę solą i pieprzem.
Krok 2 - Wątróbka foto
3
Gotową wątróbkę podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Krok 3 - Wątróbka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 14.03.2012 23:37
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak