Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Grochowa z Wędzoną Szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 porcja b/kapusty
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
szynka wędzona 400 gram
kiełbasa podwędzana 200 gram
boczek wędzony 200 gram
cebula 1 szt
ziemniaki 1/2 kg
marchewki 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
groch 1 łuskany
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki
kości schabowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Grochowa z Wędzoną Szynką

Kości dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i włożyć do garnka. Dodać obrane warzywa ,zalać wodą (ok. 2,5 litra ) , doprawić kucharkem i ugotować wywar. Odlać ok. 1,5 litra wywaru do drugiego garnka , dodać opłukany groch ,liście laurowe,ziele angielskie , obraną ,przekrojoną na pół cebulę i obraną ,pokrojoną marchewkę.Do zupy dodać pokrojoną szynkę ,boczek,kiełbaskę i gotować do miękkości grochu.Potem dodać obrane , pokrojone w kosteczkę ziemniaki i dalej gotować,aż zmiękną .Na koniec doprawić do smaku roztartym majerankiem,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.08.2013 22:25
Grochówka to tylko dla mojego męża.
Ania67 25.08.2012 21:22
świetna
PaniMISIOWA 11.07.2012 20:37
sycąca
smakowita 16.03.2012 10:47
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
ronald88 15.03.2012 11:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak