Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andrut przekładany budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

andrut 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1,5 szklanki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Andrut przekładany budyniem

Budyń rozprowadzić w niewielkiej ilości mleka , resztę mleka zagotować, do gotującego sie mleka wlewamy przygotowany budyń, ciągle mieszając gotujemy ok 3 min.Dodajemy cukier. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego wyziąbienia i stężenia. Andruta wyciągamy z opakowania, następnię każdą warstwę smarujemy z jednej strony cieńko przygotowanym budyniem, przykładamy drugim andrutem, i tak samo postępujemy z każdym kolejnym. Wstawiamy do lodówki na ok 2 godzin, żeby dobrze stężniał , po tym czasie wyciągamy go, i delikatnie kroimy w grupsze paski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 07.03.2013 23:53
świetne,ale czy nie namokną te andruty budyniem?
Łukasz15 06.11.2012 12:26
Fajny pomysł
Motorek 08.10.2012 09:00
ciekawy pomysł
Wafelek2601 28.03.2012 09:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak