Konfitury z pigwy

Konfitury z pigwy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • cukier

    60 dag
  • woda

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pigwy przemrozić, umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić (ze skórka) w cienkie plasterki. Przełożyć do rondla, wsypać cukier, dodać wodę. Owoce zagotować na małym ogniu. Smażyć, mieszając, aż konfitury będą gęste i szkliste. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

06.07.2011 22:17
Wydaje mi się, że nie ma potrzeby przemrażać, owoce stają się miękkie i trudno pokroić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat