Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 60 dag
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z pigwy

pigwy przemrozić, umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić (ze skórka) w cienkie plasterki. Przełożyć do rondla, wsypać cukier, dodać wodę. Owoce zagotować na małym ogniu. Smażyć, mieszając, aż konfitury będą gęste i szkliste. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2011 22:17
Wydaje mi się, że nie ma potrzeby przemrażać, owoce stają się miękkie i trudno pokroić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak