Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler duży 1 szt
sok z cytryny 1 szt
rodzynki 2 dkg
masło 2 łyżki
migdały 2 dkg
Cynamon mielony Prymat szczypta
sól, pieprz do smaku
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowa

Seler myjemy,obieramy i kroimy w cienkie słupki. Moczymy go przez 10mniut w zimnej wodzie z łyżką soku z cytryny. Rodzynki zaś moczymy we wrzątku aby zmiękły, w małym rondelku podsmażamy na maśle migdały na złoty kolor. Dodajemy cynamon i sok z cytryny. Seler i rodzynki odcedzamy po czym mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem po czym mieszamy z podsmażonymi migdałami i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.02.2014 18:47
Fajna taka sałatka!
Barbara/zuza22_85 04.07.2012 08:23
smaczna
Marko 20.05.2012 12:56
extra
Katarzyna56 04.05.2012 11:35
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak