Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg patroszony
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler
por
cytryna
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę, kawałek selera i pora. Dodajemy także kostkę rosołową i przyprawiamy pieprzem. W razie, gdy wywar jest za mało słony dodajemy Kucharka. Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzamy przez durszlak (warzywa odkładamy). Do przecedzonego wywaru wkładamy pstrąga i gotujemy ok. 15 min. Ostrożnie wyciągamy rybę z wywaru i wykładamy do podłużnego, głębokiego naczynia. Do naczynia wykładamy również warzywa z wywaru i pokrojoną w plastry cytrynę. Pół litra wywaru ponownie przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy do czasu rozpuszczenia żelatyny. Po rozpuszczeniu żelatyny, wywar wylewamy do naczynia z rybą i warzywami. Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak