Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały )
Kucharek przyprawa uniwersalna
marchew 2 sztuki
seler
pietruszka z natką
jajko 4 sztuki
groszek zielony 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna galaretka

Kurczaka porcjujemy, myjemy i robimy wywar jak na rosół. Dadajemy marchewki, seler i pietruszkę. Rosół przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem. Rosół gotujemy tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie. Jajka gotujemy na twardo, a groszek odsączamy z wody. Z gotowego rosołu wyjmujemy warzywa i mięso. Przelewamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Mieszamy szybko do czasu rozpuszczenia żelatyny. Warzywa kroimy w plastry, jajka też w plastry a mięso rwiemy. Do pojemniczków wkładamy mięso, warzywa, groszek, jajko i zalewamy wywarem z żelatyną. Odstawiamy do czasu, aż zalewa się ściągnie i powstanie galaretka. Do jedzenia wyjmujemy z pojemników i przyozdabiamy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak