Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery teksańskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4 szt
mięso mielone wołowe 300 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
keczup pikantny 1/2 szkl
chrzan ze słoika 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery teksańskie

Mięso osolić i doprawić pieprzem. Usmażyć płaskie kotlety. W rondelku zeszklić pokrojoną w paseczki cebulę, dodac pokrojone rónież w paseczki papryki i dusić aż lekko zmiękną. Chrzan wymieszać z keczupem i dodać do warzyw. Chwilę razem gotować. Bułki podpiec w piekarniku lub opiekaczu, włożyć w środek kotlet i sos warzywny.
Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.05.2015 15:02
super smaczne dodatki
gosia561 23.01.2014 00:12
Ale konkretna buła
Anulka75
Anulka75 14.03.2012 15:28
ładne i kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak