Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka selerowa - z gruszkami i chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeń 1 średni
chili czerwone 1 małe
natka pietruszki kilka gałązek
sok z cytryny
sól
miód
oliwa
gruszki 2 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka selerowa - z gruszkami i chili

Selera obrać i zetrzeć na grube wióry - najwygodniej to zrobić malakserem.
Skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
Gruszki obrać, wyciać gniazda nasienne i również grubo zetrzeć.
Połączyć gruszki z selerem, dodać posiekaną natkę i drobno pokrojone chili.
Posolić do smaku i dodać troszkę miodu.
Skropić oliwą i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 28.11.2013 08:25
smaczne i zdrowe, bardzo lubię seler
pestka 11.09.2012 12:16
To musi być smaczne- mam trochę swoich gruszek a takiego przepisu nie znalam
iwona25 31.05.2012 10:28
zdrowo!
Habibi 14.03.2012 23:27
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak