Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
jaja 3 szt
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku
mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
śmietana 1/2 szklanki
cebula 1 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z mięsem

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Zmiksować z żółtkami i gotową przyprawą do ziemniaków. Białka ubić na sztywno i dodać do ziemniaków. Mięso wymieszać z podsmażoną na maśle cebulą, jajkiem i śmietaną. Doprawić mięso przprawami.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, na to położyć masę mięsną i przykryć pozostalymi ziemniakami. Piec ok 1 godziny w 180st.
Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.03.2012 16:23
wygląda świetnie
agunesu 14.03.2012 14:57
niezly pomysl. Kiedys zrobie:)
Piotr24 14.03.2012 13:42
robię podobną ale zamiast mięsa mielonego wrzucam boczek wędzony. Spróbuję i takiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak