Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki gryczane z miętą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 gram
twaróg 100 gram
jajko 1 sztuka
mięta liście 5 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki gryczane z miętą

Kaszę ugotować na sypko z odrobiną soli. Zmiksować ja razem z twarogiem i jajkiem oraz posiekanymi liskami mięty. Formować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 14.03.2012 15:44
ooo niezle:) bede musiala sprawdzic ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak