Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła z mirabelek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mirabelki 1 kg
cukier 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła z mirabelek

Mirabelki umyć, rozgotować, przetrzeć przez sito. Smażyć 15-20 minut, mieszając. Odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Smażenie powtórzyć 2-3 razy. Gdy powidła będą spadać z łyżki płatami, dodać cukier, wymieszać, trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. Gorące powidła przełożyć do słoików. Słoik zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak