Powidła z mirabelek

Powidła z mirabelek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mirabelki

    1 kg
  • cukier

    35 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mirabelki umyć, rozgotować, przetrzeć przez sito. Smażyć 15-20 minut, mieszając. Odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Smażenie powtórzyć 2-3 razy. Gdy powidła będą spadać z łyżki płatami, dodać cukier, wymieszać, trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. Gorące powidła przełożyć do słoików. Słoik zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat