Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gyrosa - majonezowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 2/3 szkl.
jogurt bałkański 1/2 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
sok z cytryny
cukier
czosnek 2-3 ząbki
chili mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gyrosa - majonezowy

Majonez połączyć z jogurtem - najlepiej zmiksować robotem lub blenderem, nabierze wtedy troszkę innej konsystencji.
Do sosu dodać do smaku - sok z cytryny, sól, cukier, mielony kumin , chili i wyciśnięty czosnek.
Dokładnie wymieszać, przelać do słoika i wstawić do lodówki.
Sos powinien być zimny!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 08.06.2012 13:51
Wydaje sie bardzo smaczny:o)
kupiska 24.05.2012 14:54
brzmi smacznie:)
Justyna Jussstiii 15.03.2012 11:41
super
Habibi 14.03.2012 23:28
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Justyna Jussstiii 14.03.2012 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak