Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 1/4 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
masło 1/3 kostki
twaróg 500 (mielony)
herbatniki czekoladowe 180 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Ciastka bardzo mocno rozkruszyć. Masło stopić, wlać do pokruszonych ciastek. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie rozłożyć ciastka z masłem, ugnieść i schłodzić w lodówce.
Krok 1 - Sernik na zimno foto
2
Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z cukrem pudrem.
Krok 2 - Sernik na zimno foto
3
Do śmietany dodać twaróg, wymieszać.
Krok 3 - Sernik na zimno foto
4
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie podgrzewać ją, aż żelatyna się rozpuści. Rozpuszczoną i lekko przestudzoną żelatynę dodać do masy twarogowej, wymieszać i wyłożyć na spód z ciastek.
Krok 4 - Sernik na zimno foto
5
Wierzch można polać dowolnym syropem owocowym i zrobić ozdobne esy-floresy. Schłodzić w lodówce.
Krok 5 - Sernik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 03.11.2013 12:36
chętnie bym zjadł :)
Sroczka 19.10.2013 23:52
Przepysznie ten serniczek wygląda.
Ewa104 14.03.2012 11:32
Wygląda tak lekko,że wcale nie widać tych kalorii,które zawiera.Ja bym się skusiła bez namysłu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak