Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapustą i ziemniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron krajanka 400 gram
kapusta włoska 400 gram
ziemniaki 2 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
papryczka chili szczypta
bulion warzywny 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą i ziemniakami

Kroki postępowania

1
Dokładnie umytą kapustę i pokroić w paski,a obrane ziemniaki w słupki, cebulę w drobną kostkę.Nastawić wodę na makaron .Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulkę z czosnkiem, dodać, papryczkę,kapustę, ziemniaki i chwilę podsmażyć.
Krok 1 - Makaron z kapustą i ziemniakami foto
2
Warzywa zalać bulionem i dusić ok.8-10 min
/do miękkości warzyw i odparowania płynu/,doprawić do smaku solą i pieprzem .
Krok 2 - Makaron z kapustą i ziemniakami foto
3
W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z zaleceniem producenta.Ugotowany ,przecedzony makaron dodać do warzyw na patelni i starannie wymieszać/jeśli wymaga doprawić do smaku./
Krok 3 - Makaron z kapustą i ziemniakami foto
4
Podawać posypany serem parmezan i zieloną pietruszką. Zamiast sera do makaronu można dodać podsmażony, chrupiący boczek.
Krok 4 - Makaron z kapustą i ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.10.2012 07:53
mmm z kapustą włoską, na pewno smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak