Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Grzybowa z Penne i Klopsikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
grzyby suszone 3 garście
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
woda 1/2 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 duże
oliwa do smażenia
makaron penne 250 gram
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Grzybowa z Penne i Klopsikami

Grzyby włożyć do garnka i zalać zimna wodą (ok. 2 litry).Wstawić na ogień i gotować ok. jedną godzinę.Posolić , popieprzyć i zabielić mlekiem wymieszanym z mąką .Mięso mielone wyrobić z jajkiem,bułką tartą ,wodą ,majerankiem solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.Uformować malutkie klopsiki i usmażyć na rumiano z obu stron.Makaron ugotować w osolonym wrzątku ,odcedzić i przelać zimną wodą.Na talerz wlać porcję zupy,dodać makaron i klopsiki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.09.2012 14:47
super
jozefinach 09.08.2012 17:52
Pyszności.
mariusz14 17.07.2012 11:45
super
PaniMISIOWA 05.07.2012 21:32
wspaniała
mala2021 31.03.2012 20:27
super
ronald88 14.03.2012 14:01
supcio
smakowita 14.03.2012 12:20
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak