Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe markizy z kremem czekoladowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki
kakao 2 łyżki
jajko 1 szt
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
aromat migdałowy odrobina
cukier puder kilka łyżek
krem czekoladowy 1 ze słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe markizy z kremem czekoladowym

Masło ucieramy starannie z cukrem- dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao.
Łączymy wszystkie składniki wyrabiając ciasto. Do ciasta dodajemy odrobinę aromatu migdałowego.
Ciasto owijamy folią i schłądzamy około 45 minut w lodówce.
Następnie ciasto wałkujemy cienko- wycinamy kółka- układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Upieczone ciastka zostawiamy do wystygnięcia.
Połowe smarujemy grubo kremem czekoladowym i przykrywamy resztą ciastek.
Możemy je posypać cukrem pudrem i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.05.2012 18:41
super
Karmel 29.04.2012 19:00
super
manaika 20.04.2012 18:08
super!
monika141 13.04.2012 09:22
pychota
Wacław 29.03.2012 10:17
extra
Krystyna32 28.03.2012 17:16
extra
kasienka23 25.03.2012 14:34
fajne
MAR3STA 24.03.2012 18:00
super!
Kas2 24.03.2012 08:32
fantastyczne. i ten krem... :)
stokrotka 13.03.2012 23:02
super
treonina 13.03.2012 20:39
ślicznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak