Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kapusty włoskiej i cielęciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
zielony groszek 1 mała puszka
majonez 1/2 szklanki
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
koperek posiekany 2 łyżki
curry
pieprz
sól
cielęcina 20 pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kapusty włoskiej i cielęciny

Kapustę poszatkować, zalać osolonym wrzątkiem na 20 min., odcedzić, ostudzić. dodać odcedzony z zalewy groszek. majonez doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem, curry i zmiażdżonym czosnkiem. polać sałatkę, wymieszać. przełożyć do salaterki i posypać koperkiem. podawać jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak