Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z pikantną kaszą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki kilkanaście szt
kaza gryczana 10 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
papryczki chili 2-3 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pietruszka zielona posiekana 2-3 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z pikantną kaszą

Kaszę gotujemy na sypko- odcedzamy.
Z pieczarek odcinamy ogonki i wydrążamy ostrożnie miąższ tak by powstały pieczarkowe miseczki.
Następnie kapelusze smarujemy oliwą i grillujemy lub wkładamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.
Możemy je także wrzucić na chwilkę do wrzątku.
Resztę warzyw kroimy drobno i podsmażamy na oliwie- dodajemy przyprawy i ugotowaną kaszę- mieszamy.
Kaszą napełniamy kapelusze.
Posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 23.09.2013 15:35
ciekawa propozycja
Gosia20 18.04.2012 17:02
mmm pycha
MAR3STA 25.03.2012 22:19
dawno nie robiłam takich pieczarek, mniam
jerry1 15.03.2012 16:49
rewelacja!
Mala 13.03.2012 21:06
mniam
treonina 13.03.2012 20:41
wow wygląda cudownie! spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak