Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia kiszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper świeży 4 baldachy
ząbek czosnku 8 szt
liść czarnej porzeczki 8 szt
chrzan korzeń 4 kawałki
sól do smaku
cukinia 2 kg
cukinia żółta 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia kiszona

Cukinię umyć. Na dno słoików wrzucić obrane ząbki czosnku i pokrojony w 2/3 cm kawałki korzeń chrzanu. Ułożyć w słoikach cukinię a w wolne przestrzenie wcisnąć koper oraz liście porzeczki. Zalać zimną, przegotowaną osoloną wodą( dość mocno słoną). Kisić w chłodnym miejscu podobnie jak ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.01.2014 22:42
Fajny pomysł
AURELKA 14.10.2012 10:35
takiej nie jadłam
barbara11561 27.09.2012 21:24
świetny pomysł,na pewno kiedyś wykorzystam:)
sylwia / sytofala 09.07.2012 10:41
dziś wypróbuję jestem ciekawa smaku :)
treonina 13.03.2012 20:43
kolejny fajny pomysł na wykorzystanie cukinii :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak