Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty czerwonej i gruszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
olej 3 łyżki
sok z cytryny
cynamon
Goździki całe Prymat
cukier
sól
gruszki kilka szt. odmiana: "faworytka"

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty czerwonej i gruszek

Kapustę (po wykrojeniu głąba i ścięciu z liści grubszych nerwów) poszatkować i gotować w osolonym wrzątku przez 8 minut. odcedzić i ostudzić. gruszki obrać, posiekać lub pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. z leju i 2 łyżek soku przyrządzić sos, doprawić go solą, cukrem, sproszkowanym cynamonem i zmielonymi goździkami. połączyć składniki sałatki, polać sosem, wymieszać. podawać do drobiu, schabu i innych białych mięs pieczonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak