Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z udkami z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z udek kurcząt 500 gram
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 200 ml
natka pietruszki 1 pęczek
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z udkami z kurczaka

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Do tego dodajemy filet z udek pokrojony w kostkę. Kiedy mięso przestanie być surowe dodajemy paprykę (również pokrojoną w kostkę) oraz kukurydzę. Po chwili do całości dodajemy pomidory oraz przecier. Kiedy sos się zagotuje doprawiamy go do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Proponuję podać z ryżem brązowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 14.03.2012 14:16
supcio
dianix 14.03.2012 10:31
bardzo mnie zachęca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak