Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty białej i fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
buraki marynowane 3 sztuki
śmietana 1/2 szklanki
musztarda 1 łyżka
pieprz
cukier
sól
estragon
fasola biała 1 puszka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty białej i fasoli

Z kapusty wyciąć głąb i usunąć grubsze nerwy liściowe. pokroić ją w paseczki i gotować w osolonym wrzątku przez 8 min. odcedzić i ostudzić. odcedzić fasolę z zalewy. buraczki wyjąć z marynaty, odsączyć i pokroić w cienkie plasterki. ze śmietany i musztardy przyrządzić sos i doprawić go do smaku solą, pieprzem, cukrem i estragonem. połączyć składniki sałatki i polać sosem. wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. podawać do jaj na twardo, białego sera i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak