Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 50 dag
olej 4 łyżki
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
cukier
curry
sól
seler 1/2 sztuki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

Kapustę poszatkować. seler wyszorować, obrać i zetrzeć na tarce. z połowy porzeczek wygnieść sok, dodać do niego olej, przyprawić solą, cukrem i curry. połączyć kapustę i seler z resztą porzeczek, posolić, polać sosem, wymieszać. przełożyć na salaterkę, posypać natką. podawać do pieczonych mięs i drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak