Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej i grzybów marynowanych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 50 dag
grzyby marynowane 10-12 sztuk
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
szczepiorek posiekany 2 łyżki
cukier
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej i grzybów marynowanych

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 20 minut. Grzybki wyjąć z zalewy i pokroić. cebulę obrać, posiekać, sparzyć na sicie, odcedzić, ostudzić. z oleju, 2 łyżek zalewy z grzybków, soli, pieprzu i cukru przyrządzić sos. połączyć składniki surówki i polać ją sosem. wymieszać, przełożyć do salaterki, posypać szczypiorkiem. podawać do wędlin lub jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak