Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kwaszonej i ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
cebula 1 sztuka
ziemniaki w mundurkach 2-3 sztuki
rzeżucha 1 garść
olej 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kwaszonej i ziemniaków

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. cebulę obrać i posiekać. Kapustę- gdy jest zbyt kwaśna- odcisnąć i pokroić. Rzeżuchę umyć i pociąć nożyczkami. z oleju, sosu sojowego i pieprzu przyrządzić sos. W salaterce układać składniki warstwami, posypując ziemniaki solą, a kapustę- rzeżuchą i cebulą; każdą warstwę polewać sosem. Podawać do pieczonej kiełbasy, smażonej ryby lub jako samodzielną przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.11.2012 19:26
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak