Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej i rzepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 30 dag
rzepa 20 dag
cebula 2 sztuki
jogurt naturalny 3/4 szklanki
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
cukier
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej i rzepy

Kapustę cienko poszatkować. rzepę wyszorować, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. cebulę obrać i pokroić w piórka. Jogurt przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Połączyć składniki surówki, polać sosem, wyłożyć na salaterkę i posypać natką. podawać do mięć mrożonych i potraw jarskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak